Pridať recept

Jesenný eintopf s tekvicou Hokkaido

ingrediencie

1 ks
mala tekvica hokkaido cista vaha cca 550g
1 ks
mala bulva zeleru cista vaha cca 250g
2 ks
stredne veľké zemiaky
1 ks
červená cibuľa
150 ml
sladká smotana
3 ks
velke cesnakove struciky
zväzkov
zelene bylinky, ja som dala majoranku, bazalku, petrzlenovu vnat
maslo a struhanka na vysypanie pekaca
sol, cerstvo mlete korenie

postup

1.

Hokkaido nesupeme!!, len ju dokladne umyjeme. Rozkrojime ju a lyzicou vyskrabeme pavucinovy stred s jadierkami. Nevyhadzujte ho a skuste si uvarit tuto polievku. http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2487

 
2.

Tekvicu nakrajame na hrubsie mesiaciky. Zelerovu bulvu a zemiaky osupeme a nakrajame na tenke platky, tak 0.5 cm. Pekac vytrieme maslom a vysypeme struhankou. Naskladame do neho zeleninu. Cibulu nakrajame na male kocky a cerstve bylinky nasekame. Touto zmeskou posypeme zeleninu. Mesiaciky zeleniny trochu od seba oddtiahneme, aby cibula zapadla aj medzi nu

3.

Vsetko posolime, bohato okorenime cerstvo mletym korenim. Ja som posypala este susenym tymianom. Do smotany prelisujeme 3 velke struciky cesnaku a polejeme nou zeleninu.

4.

Pekac som prikryla alobalom a vlozila do vyhriatej rury na 200 stupnov. Piekla som 40 minut a potom som odkryla a dopekala cca dalsich 20 minut. Strazte si pekac podla svojej rury. Ja som jedla ako samostatne jedlo,

Jesenný eintopf s tekvicou Hokkaido
Jesenný eintopf s tekvicou Hokkaido
Zdroj: vybusna
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Aldyska
15.10.2016 17:50 | |
+0 -0
Mám otázku, čím sa dá nahradiť zeler? Neznášam ho. A niekomu spôsobuje aj alergické reakcie.
zpapsova
12.10.2017 15:25 | |
+2 -0
ja dávam papriku, ak mám tak karfiol alebo brokolicu, šampióny a posypávam grilovacím korením, nie mletým korením. Môžete zapekať iba na papieri na pečenie a zeleninu popolievať - mierne olivovým olejom alebo klasickým olejom. Nemusí byť smotana. Pečiem nezakryté 20 min. na 200 stupňov a nakoniec posypem posekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným syrom a toto už dám do vypnutej rúry iba rozliať syr po vrchu. Ja zeler nedávam vôbec, lebo mi tiež prekáža jeho aróma. A zemiaky si varím zvlášť vo vode. Ale ak to chcete aj so zemiakmi, tak musíte robiť podľa receptu, lebo tie sa dlho pečú a iba vynecháte zeler. To je celé.
Podobné články
Jablkový chlieb: Šťavnatý hit jesene
Hit jesene: Bleskový a krásne šťavnatý jablkový chlieb, mäkký aj na druhý deň!
Dobrá správa pre všetkých, ktorí už nemôžu vidieť alebo ochutnať banánový chlieb. Jablkový chlieb je...
Jablkové muffiny
Najvoňavejšie recepty na jesenné muffiny
Jablká, hrušky, mrkva či tekvica v kombinácii s hrejivou škoricou, zázvorom, klinčekmi alebo muškátovým...
Overený recept na výbornú čalamádu
Overený recept na výbornú čalamádu: Takto ju máme najradšej
Ku skladovaniu kyslých zaváranín inklinovali naši predkovia kvôli tomu, že počas zimy nemali tak veľký výber...
Najlepšie jesenné recepty. Inšpirujte sa!
Jeseň, to sú nie len farby, ale aj rozmanité chute a vône. Jablká, hrušky, škorica, vôňa pečených gaštanov,...
Tekvicové tipy
Domáce recepty na zaváranú tekvicu: Na tieto nedáme dopustiť!
Jeseň sa nesie v znamení skladovania plodín z úrody, ktoré nám majú vydržať aj počas celej zimy. Naši...
Zimné eintopfy zahrejú, zasýtia, ušetria čas i riad
Nemecké pomenovanie eintopf – jeden hrniec už samé naznačuje, že pôjde o chutné splynutie všetkých surovín...