Jablková bábovka
8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
polohrubá múka
250
g
tvaroh
250
g
trstinový cukor
200
g
maslo
4
ks
jablko
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
4
ks
vajce
6
PL
mlieko
1
ks
citrón
1
balíček
vanilkový cukor
2
PL
rum
1
štipka
soľ
postup
1.
Rúru dáme pred pečením vyhriať na 170°C a formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou.
2.
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nadrobno nakrájame. Žĺtky vyšľaháme spolu s maslom a polovičkou trstinového cukru. Postupne k žĺtkovej pene pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, citrónovou kôrou, rumom a tvarohom. Nakoniec do cesta primiešame sneh z bielkov a štipky soli a nakrájané jablká.
3.
Cesto zľahka premiešame, nalejeme do formy a bábovku vložíme piecť na cca 45 minút do vyhriatej rúry. Upečenú bábovku necháme vychladnúť, až potom ju pomaly vytiahneme z formy.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.