Pridať recept

Jahodové koláčiky z lístkového cesta

8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
500 g
jahody
150 g
trstinový cukor
1/2 PL
maizena
1 KL
škorica
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 180°C a formičky na muffiny vymastíme maslom.
 
2.
Lístkové cesto rozvaľkáme na veľký plát a povykrajujeme z neho dvakrát väčšie kolieska ako sú formičky. V miske zmiešame jahody s cukrom, maizenou a škoricou.
3.
Kolieska cesta uložíme do formičiek, naplníme ich jahodovou zmesou, okraje potrieme vajíčkom a vložíme piecť do vyhriatej rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Silvestrovské pohostenie
Uložiť, nestratiť! Silvestrovské pohostenie aké nikde inde nenájdete: Originálne slané chuťovky, košíčky, jednohubky, vajíčka a iné recepty, s ktorými zabodujete!
Fantastické chuťovky na silvestrovskú párty. Jednoduché a pritom tak chutné inšpirácie. Máme pre vás recepty...
Plnené pochúťky z lístkového cesta
Plnené pochúťky z lístkového cesta: Perfektné na večeru či k telke
Lístkové cesto v slaných prevedeniach, ktoré vám určite zachutia. A pre tých, ktorí nemajú nadýchané cesto...
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!