Domáce tagliatelle
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
múka
250
g
ražná múka
3
ks
vajce
2
ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
soľ
trochu
olivový olej
postup
1.
Vo veľkej miske zmiešame múku a soľ. V strede spravíme jamku a do nej pridáme vajíčka a olej. Prilejeme vodu a zmes rýchlo miešame, kým sa nevytvorí cesto. Zakryjeme a necháme 30 min odstáť.
2.
Čerstvé rezancové cesto vyvaľkáme na tenkú vrstvu a narežeme na prúžky (4-5 mm široké) alebo použijeme strojček na slíže a vytvoríme rezance. Tie potom zatočíme do malých hniezd (80 g).
3.
Tagliatelle povaríme v slanej vode, kým budú "al dente".
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.