Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou

dobroty
dobroty
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
jablko
250 g
práškový cukor
250 g
hrubá múka
150 g
Hera
hera na vymastenie plechu

postup

1.
Pripravíme si suroviny. Jabĺk použijeme koľko máme 1-2 kg toľko, aby sme minimálne zakryli dno plechu.
2.
Jablká ošúpeme a odstránime jadierka. Nakrájame na hrubšie plátky.
8.
Dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 200°C a pečieme, kým sa šťava z jabĺk neodparí a mrvenička zružovie.
9.
Vyberieme z rúry, pokrájame a podávame. Môžeme jesť teplé aj vychladnuté.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Ibaja09
14.1.2013 19:07 | |
+2 -0
Tento koláč je super, ale trošku ináč. Jablká posypeme ešte kryštálovým cukrom zmiešaným so škoricou a na to dáme mrveničku - miesto hrubej múky hladká múka a ovsené vločky cca 2 ku 1... a maslo je super normálne, nie hera... ak je trošku tuhejšia a maslovejšia mrvenička, nemá chyby... jabĺčka pustia akoby škoricový karamel a tá mrvenička je ako maslové keksy... mrvenička sa dá aj odhadom, odoka namrviť príp. pred pečením ochutnať a podľa seba osladiť (y) :3
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...