Pridať recept

FOTORECEPT: Jablkový koláč s mrveničkou

Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty

ingrediencie

1,5 kg
jablko
250 g
práškový cukor
250 g
hrubá múka
150 g
Hera
hera na vymastenie plechu

postup

1.
Pripravíme si suroviny. Jabĺk použijeme koľko máme 1-2 kg toľko, aby sme minimálne zakryli dno plechu.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
 
2.
Jablká ošúpeme a odstránime jadierka. Nakrájame na hrubšie plátky.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
3.
Do misky dáme heru, cukor a múku.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
4.
Rukou hnietime, vznikne nám mrvenička.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
5.
Plech potrieme herou.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
6.
Navrstvíme naň pokrájané jablká, uhladíme.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
7.
Posypeme nahrubo mrveničkou, aby bola všade.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
8.
Dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 200°C a pečieme, kým sa šťava z jabĺk neodparí a mrvenička zružovie.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
9.
Vyberieme z rúry, pokrájame a podávame. Môžeme jesť teplé aj vychladnuté.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
10.
Dobrú chuť.
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou
Zdroj: dobroty
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
14.1.2013 19:07 | |
+4 -0
Tento koláč je super, ale trošku ináč. Jablká posypeme ešte kryštálovým cukrom zmiešaným so škoricou a na to dáme mrveničku - miesto hrubej múky hladká múka a ovsené vločky cca 2 ku 1... a maslo je super normálne, nie hera... ak je trošku tuhejšia a maslovejšia mrvenička, nemá chyby... jabĺčka pustia akoby škoricový karamel a tá mrvenička je ako maslové keksy... mrvenička sa dá aj odhadom, odoka namrviť príp. pred pečením ochutnať a podľa seba osladiť (y) :3
Podobné články
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Babičkin jablkový koláč
Starý a (ne)tradičný recept na najlepší jablkový koláč
Prachom zapadnutý recept z povojnovej kuchárky nám otvoril cestu k úžasne chutnému a nápaditému jablkovému pité.
2x šťavnatý čokoládový koláč bez vajec a bez masla:
2x šťavnatý čokoládový koláč bez vajec a masla: Neostane ani kúsok!
Svet jednoduchých koláčov ponúka nekonečné možnosti kombinácií a na samom čele tohto spektra stoja...
3 neodolateľné koláčové splynutia jabĺčok a orechov
Jablká a oriešky v 3 neodolateľných koláčoch
Jeseň ponúka tisícky inšpirácií na jablkové koláče.
Rýchle a chutné koláčiky (nielen) na všedný deň
Rýchlo a chutne: Tieto koláče vám nezaberú veľa času a chutia fantasticky
Overené recepty na prípravu dezertov, ktoré neukroja veľa z vášho voľného času a rozhodne stoja za vyskúšanie.
Univerzálna zmes na sladké pečenie
Trvanlivá zmes na sladké pečenie: S ňou budú vaše lievance či sušienky hotové raz-dva!
Príprava všestranne použiteľnej zmesi trvá len pár minút, ušetrí vám čas i peniaze. Znie to neuveriteľne,...