Bagety
2
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
uvarené zemiaky
500
g
biela chlebová múka
3
KL
morská soľ
1
KL
sušené droždie
225
ml
voda
4
KL
olivový olej
postup
1.
Zemiaky uvaríme v slanej vode domäkka. Potom ich scedíme, popučíme vidličkou alebo rozmixujeme na kašu. Môžeme použiť aj zemiakovú kašu z minulého dňa, musíme si však dať pozor na to, či nie je moc krémová. V tom prípade použijeme iba o trochu menej vody.
2.
V miske zmiešame múku soľ a zemiakovú kašu. V pohári s vodou rozmiešame droždie. Do múky pridáme olej, droždie s vodou a vypracujeme hladké cesto buď vareškou alebo robotom.
3.
Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a spracovávame ho ručne. Vložíme ho do olejom vymastenej misy, prikryjeme utierkou a necháme cca hodinu kysnúť.
4.
Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku. Rozdelíme ho na dve rovnaké časti a z každej vyvaľkáme obdĺžnik, ktorý zrolujeme do valca.
5.
Obe bagety prenesieme na plech vymazaný olejom, prikryjeme ich utierkou a necháme opäť hodinu kysnúť. Rúru si vyhrejeme na 230°C a predtým ako vložíme bagety do rúry, trochu ich pomúčime a nadrežeme. Pečieme ich cca 35 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.