Baklažánová polievka so syrom
4
porcie
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
baklažán
4
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
450
g
paradajka
3
hrnčeky
voda alebo vývar
1
štipka
morká soľ
1
štipka
mleté čierne korenie
100
g
syr Feta
trochu
čerstvá bazalka
postup
1.
Rúru vyhrejeme na 220°C a baklažánom odrežeme stopku, rozkrojíme ich napoly a trošku nadrežeme. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť na cca 30 minút do vyhriatej rúry.
2.
Medzitým vo veľkom hrnci rozpálime zvyšný olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a všetko chvíľu restujeme.
3.
Upečené baklažány vydlabeme, pridáme ich k cibuľke spolu s nadrobno nakrájanými paradajkami. Prilejeme vodu alebo vývar, prisypeme soľ a polievku privedieme k varu. Na miernom ohni ju varíme prikrytú približne 20 minút.
4.
Nakoniec pridáme pár lístkov bazalky, polievku rozmixujeme ponorným mixérom a podávame s rozmrveným syrom Feta.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.