Pridať recept

Baklažánová polievka so syrom

ingrediencie

3 ks
baklažán
4 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
450 g
paradajka
3 hrnčeky
voda alebo vývar
1 štipka
morká soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
100 g
syr Feta
trochu
čerstvá bazalka

postup

1.
Rúru vyhrejeme na 220°C a baklažánom odrežeme stopku, rozkrojíme ich napoly a trošku nadrežeme. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť na cca 30 minút do vyhriatej rúry.
 
2.
Medzitým vo veľkom hrnci rozpálime zvyšný olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a všetko chvíľu restujeme.
3.
Upečené baklažány vydlabeme, pridáme ich k cibuľke spolu s nadrobno nakrájanými paradajkami. Prilejeme vodu alebo vývar, prisypeme soľ a polievku privedieme k varu. Na miernom ohni ju varíme prikrytú približne 20 minút.
4.
Nakoniec pridáme pár lístkov bazalky, polievku rozmixujeme ponorným mixérom a podávame s rozmrveným syrom Feta.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať