Pridať recept

Šampiňónový perkelt, FOTORECEPT

ingrediencie

500 g
čerstvé šampiňóny
2 ks
cibuľa
3 KL
mletá červená paprika
300 ml
voda
1 PL
ryžové mlieko
1 PL
špaldová hladká múka
olej
soľ

postup

Výborný bezmäsitý perkelt, ktorý nádherne vonia. Môžete použiť aj hlivu alebo čerstvé či sušené hríby. 

1.

Na oleji speníme cibuľku do zlatista a pridáme umyté a na polovice nakrájané šampiňóny. Restujeme asi 5 minút.

Fotorecept: Šampiňónový perkelt
Fotorecept: Šampiňónový perkelt
Zdroj: vacica
 
Fotorecept: Šampiňónový perkelt
Fotorecept: Šampiňónový perkelt
Zdroj: vacica
2.

Potom osolíme a okoreníme mletou paprikou a restujeme ešte minútku.

Fotorecept: Šampiňónový perkelt
Fotorecept: Šampiňónový perkelt
Zdroj: vacica
3.

Podlejeme to všetko 300 ml vody, do ktorej sme primiešali 1PL ryžového mlieka a 1PL múky.

Fotorecept: Šampiňónový perkelt
Fotorecept: Šampiňónový perkelt
Zdroj: vacica
4.

Dusíme, pokiaľ šampiňóny zmäknú. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
enigmaTT
8.4.2022 13:32
Príspevky používatela boli zablokované z dôvodu porušenia pravidiel diskusie.
w3duci
2.4.2022 22:35 | |
+9 -6
Nemam ryzove mlieko, ako mam postupovat?
Niki2
30.7.2022 13:12 | |
+3 -0
ja pridavam smotanu ci sladku alebo kyslu aj mlieko moze byt ,trochu fantazie treba zapojit....
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Perkelt a paprikáš: Poznáte rozdiel? Tajomstvo spočíva v jednej surovine, ktorá im dodá tú správnu chuť
Perkelt a paprikáš: Poznáte rozdiel? Tajomstvo spočíva v jednej surovine, ktorá im dodá tú správnu chuť
Perkelt i paprikáš majú veľmi podobný základ, ktorý pochádza z krajiny výnimočne chutnej papriky...