Pridať recept

FOTORECEPT: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou

Fotorecept: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
Zdroj: vacica

ingrediencie

150 g
hladká (špaldová) múka
60 ml
voda
25 ml
olej
1 KL
soľ

Obloha

1 konzerva
tuniak vo vlastnej šťave
400 ml
pasírované paradajky
1 ks
cibuľa
1 ks
mozzarella
1 hrsť
olivy
10 ks
cherry paradajky
2 KL
pizza korenie
2 hrste
sterilizovaná kukurica

postup

Úžasná rýchla pizza bez kysnutia :)
Fotorecept: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
Fotorecept: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
Zdroj: vacica
 
1.
Z múky, vody, oleja, pizza korenia vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme 30 min. odležať v chladničke.
Fotorecept: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
Fotorecept: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
Zdroj: vacica
 
2.
Medzitým si spravíme oblohu: Do misy dáme očistenú a nakrájanú cibuľu, rajčiny, olivy a kukuricu. Posypeme pizza korením a poriadne premiešame.
Fotorecept: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
Fotorecept: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
Zdroj: vacica
3.
V osobitnej miske zmiešame pasírované paradajky s tuniakom, z ktorého sme vyliali šťavu.
Fotorecept: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
Fotorecept: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
Zdroj: vacica
4.
Cesto rozvaľkáme, vystelieme ním formu, ktorú sme si potreli olejom a popicháme vydličkou.
Fotorecept: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
Fotorecept: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
Zdroj: vacica
5.
Tuniakovú zmes dáme na cesto a na vrch zeleninovú zmes.
Fotorecept: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
Fotorecept: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
Zdroj: vacica
6.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 25-30 minút.
Fotorecept: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
Fotorecept: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
Zdroj: vacica
7.
Potom pizzu vyberieme a poukladáme plátky mozzarelly. Dáme do rúry ešte na 5-10 minút, kým sa mozzarella krásne rozleje a pripečie.
Fotorecept: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
Fotorecept: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
Zdroj: vacica
8.
Dobrú chuť!
Fotorecept: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
Fotorecept: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
Zdroj: vacica
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
11.2.2017 16:55 | |
+0 -0
Je úžasná..dnes som si ju urobila na obed..do cesta som pridala suseny cesnak a zdokonalilo to chuť..doporučujem..mňamka
kofola8520
14.11.2014 16:11 | |
+0 -0
Ďakujem. :) A vyšla z toho len jedna pizza? Aký ste mali priemer formy? :) Ja som sa bála, že to cesto bude tvrdé, keď tam nejdú ani kvasnice a ani nič. :)
Anonymný nick
14.11.2014 23:17 | |
+2 -0
davala som normalne do tortovej formy, priemer 26 cm, a bolo to akurat, ak chces viac, zdvojnasob davku :-)
kofola8520
13.11.2014 13:27 | |
+0 -0
Tak dajte potom vedieť, aká je. :) či to cesto nie je tvrdé a tak. ;)
Anonymný nick
13.11.2014 23:09 | |
+3 -0
vyborna je, cesto vlacne..mnam mnam...som si pochutnala...nabuduce ale pridam aj cesnak, bud do cesta alebo do tuniakovo paradajkovej masy :-) urcite vyskusajte :-)