Džem z černíc
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
černice
250
g
želírovací cukor
1
štipka
mletý klinček
1
KL
mletá škorica
1
PL
citrónová šťava
postup
1.
Černice umyjeme pod tečúcou vodou v sitku, necháme ich odkvapkať a zľahka ich popučíme. Pridáme k nim mleté klinčeky, škoricu, cukor a citrónovú šťavu.
2.
Zmes vylejeme do hrnca, privedieme k varu a potom na miernom ohni varíme cca 5 minút. Horúcim černicovým džemom naplníme sklenené poháre, uzavrieme ich a otočíme aspoň na 5 minút hore dnom. Do druhého dňa ich necháme pri izbovej teplote vychladnúť a potom ho uskladníme na tmavom mieste.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.