Pridať recept

Džem z černíc

ingrediencie

500 g
černice
250 g
želírovací cukor
1 štipka
mletý klinček
1 KL
mletá škorica
1 PL
citrónová šťava

postup

1.
Černice umyjeme pod tečúcou vodou v sitku, necháme ich odkvapkať a zľahka ich popučíme. Pridáme k nim mleté klinčeky, škoricu, cukor a citrónovú šťavu.
 
2.
Zmes vylejeme do hrnca, privedieme k varu a potom na miernom ohni varíme cca 5 minút. Horúcim černicovým džemom naplníme sklenené poháre, uzavrieme ich a otočíme aspoň na 5 minút hore dnom. Do druhého dňa ich necháme pri izbovej teplote vychladnúť a potom ho uskladníme na tmavom mieste.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...