Zaváraná cvikla
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
cvikla
1
KL
fenikel
1
KL
aníz
6
ks
celé čierne korenie
Nálev
1
liter
ocot
2,5
litre
voda
350
g
kryštálový cukor
1
KL
rasca
1
KL
nastrúhaný chren
100
g
soľ
6
ks
celé nové korenie
4
ks
klinček
postup
1.
Cviklu umyjeme a celú aj so šupkou ju varíme vo vriacej vode približne 30 minút domäkka. Potom ju schladíme studenou vodou, ošúpeme a najemno nastrúhame. Zmiešame ju s feniklom, anízom a celým čiernym korením. Takto ochutenú cviklu natlačíme do sklenených pohárov.
2.
Do hrnca nalejeme ocot, vodu, pridáme cukor, rascu, strúhaný chren, soľ, korenie a klinčeky. Nálev necháme prejsť varom, potom ho odstavíme a necháme chvíľu vychladnúť.
3.
Už vychladnutým nálevom zalejeme cviklu v pohároch. Poháre poriadne uzavrieme a sterilizujeme v pare pri teplote 180°C približne 20 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.