Pridať recept

Hubová žemľovka

ingrediencie

100 g
údená slanina
50 g
maslo
250 g
čerstvé huby
5 ks
žemľa
1 KL
tymian
2 ks
cibuľa
1 KL
majoránka
3 ks
vajce
200 ml
smotana na šľahanie
100 g
syr tvrdý
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
soľ

postup

1.
Na kocky pokrájame žemle a za stáleho miešania ich opražíme na rozohriatom masle. Očistíme huby a pokrájame na plátky. Slaninu pokrájame na drobné kocky a opražíme, pridáme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, majorán, tymián, posekanú vňať, soľ, mleté korenie a huby. Dusíme pri miernej teplote približne 15 minút.
 
2.
V smotane rozšľaháme vajcia so soľou a pridáme nahrubo postrúhaný syr a dôkladne premiešame. Opražené žemle zmiešame s hubami, smotanou, dáme do vymasteného pekáča a vo vyhriatej rúre upečieme dochrumkava. Žemľovku podávame s kyslou uhorkou alebo čerstvou zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!