Pridať recept

Farebné guľôčky

ingrediencie

1 ks
piškótový korpus
150 g
zmäknuté maslo
250 g
odtučnený tvaroh

poleva

250 ml
šľahačková smotana
100 g
tmavá čokoláda
100 g
biela čokoláda

ešte budeme potrebovať

5 PL
práškový cukor
farebné ozdoby

postup

1.
Vo väčšej miske rukami rozdrvíme piškótový korpus. Pridáme odtučnený tvaroh, kto nemá rád tvaroh, stačí pridať 150 g zmäknutého masla. Napokon ešte pridáme aj cukor. Rukami všetko spolu poriadne premiešame, kým sa zmes spojí. Zo zmesi tvarujeme guľôčky a ukladáme na tanier vedľa seba. Aby sa nám cesto nelepilo na ruky, namočíme si ich do studenej vody. Hotové guľôčky dáme na hodinu do mrazničky.
 
2.
Medzitým pripravíme misky s ozdobami a horúcou smotanou zalejeme nalámanú bielu a tmavú čokoládu. Čokoládu premiešavame, kým sa úplne roztopí a vznikne tak hustá poleva. Ak by bola riedka, pridajte ešte 50 g čokolády. Poriadne vychladené guľôčky opatrne napichneme na špajdle. Celú guľôčku opatrne namočíme do čokolády. Ozdoby nanášame hneď, kým poleva nestuhne.
3.
Rovnako postupujeme aj pri zdobení bielou čokoládou. Biela čokoládová poleva musí byť hustejšia, aby ozdoby dobre držali. Pred podávaním necháme ozdobené guľôčky stuhnúť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
dr oerker
Súťaž: Dobroty na detskú párty
Oslavujte spolu! Spomínate si na ten pocit detskej radosti, keď pre vás vaši rodičia pripravili oslavu k vašim...
10 sladkých maškŕt k MDD!
Desať dobrôt pre vaše ratolesti k ich krásnemu sviatku.
Farebne gulicky
Fotokniha, ktorá naučí piecť každého
 „Vášnivo rada pečiem sladkosti od výmyslu sveta. A potom ich s láskou rozdávam:),“ priznáva sympatická...
Narodeninové pohostenie Včielka Maja a Vilko
Detská oslava s Dr.Oetker
Dobruchut.sk a Dr.Oetker pre vás pripravili súťaž na tému Detská oslava. Pozrite si výherné recepty. Krásne...
Sladké prekvapenia pre deti hoc aj na poslednú chvíľu
MDD: Sladké prekvapenia pre deti hoc aj na poslednú chvíľu
Dnes majú sviatok všetky deti a čo by sme to boli za cukrárov, keby sme im tento deň nespríjemnili niečím sladkým.