Pridať recept

Sekaná so zeleninou

ingrediencie

100 g
hovädzie mäso
300 g
bravčové mäso
2 ks
žemľa
1 ks
červená paprika
1 ks
cibuľa
1 ks
vajce
1 strúčik
cesnaku
1 KL
majoránka
soľ
mleté čierne korenie
40 g
strúhanka
200 ml
mäsový bujón
olej

postup

1.
Pokrájame umyté mäso a zomelieme ho s namočenými a vytlačenými žemľami. Papriku a cibuľu pokrájame na drobné kocky a pridáme ich k pomletému mäsu spolu s pretlačeným cesnakom, majoránkou, vajcom a korením.
 
2.
Pripravenú zmes dôkladne vypracujeme a na pracovnej doske, ktorá je posypaná strúhankou sformujeme zmes do tvaru valca. V pekáči na rozohriatom oleji sekanú z každej strany opečieme a podlejeme vriacim bujónom.
3.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 40 minút. Počas pečenie podlievame sekanú vypečenou šťavou. Servírujeme spolu so zemiakovou kašou a šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
7 spôsobov, ako do jedálnička pridať viac zeleniny každý deň
7 spôsobov, ako do jedálnička pridať viac zeleniny každý deň
5 porcií ovocia a zeleniny denne by malo byť normou. To môže byť pomerne náročné. Najmä keď je skrinka...
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Máte radi čerstvé ovocie a zeleninu? Veľmi dobre, sú mimoriadne cennou súčasťou našej stravy. A hoci ich...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Zelenina, ktorá ničí pečeň. Odstráňte ju raz a navždy
Zelenina, ktorá ničí pečeň. Odstráňte ju raz a navždy
Pečeň, podobne ako všetky naše orgány, pracuje nepretržite. Bohužiaľ, je náchylná na rôzne komplikácie...
Zelenina, ktorá ničí kĺby. Čomu je lepšie sa vyhnúť?
Zelenina, ktorá ničí kĺby. Čomu je lepšie sa vyhnúť?
Zdravie kĺbov by nás malo veľmi zaujímať, pretože problémy s kĺbmi nám môžu brániť v každodenných...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...