Pridať recept

Grilované krevety so cibuľovo paprikovým podkladom

Grilované krevety so cibuľovo paprikovým podkladom
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

ks
predvarené krevety zbavené črievka a krusty
ks
limetka
4 strúčiky
cesnaku
ks
olivový olej
ks
morská soľ
ks
čierne korenie
ks
petržlenová vňať

Na podklad

ks
červená hrubostenná paprika
ks
veľká biela cibuľa
ks
cesnaku
ks
soľ
ks
olivový olej

postup

Ako vegetarián nejem mäso ani ryby, ale občas v našej domácnosti rybu či krevety pripravím iným.

1.

Krevety namarinujeme v roztlačenom cesnaku, soli, olovovom oleji. Môžeme pridať aj čili, alebo iné korenie, ktoré máme radi. Marinujeme celú noc.

 
2.

Krevety sa ugrilujú za pár minút, preto si najskôr pripravíme cibuľovo paprikový podklad. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a papriku na kocky. Osmahneme na panvici s cesnakom a soľou. Zeleninu v podstate nemusíme tepelne spracovať, ale chrumkavú ju podávať ako svieži šalát.

3.

Podávame na zohriatom tanieri s poukladanou zeleninou a krevetami navrchu. Zakvapkáme olejom s limetkovou šťavou a posekanou petržlenovou vňaťou.

4.

Ak nemáte petržlen, fantasticky chutí aj vňať koriandra, kôpor, fenikel alebo mladý špenát či rukola.

5.

Toto jedlo je rýchle, krásne farebné. Jedlo je chutné aj s hriankami alebo cícerovými plackami.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať