Pridať recept

Zemiakový šterc

ingrediencie

1/2 kg
zemiaky
120 g
krupica
60 g
masť
trochu
soľ
trochu
voda

postup

1.
Zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme.
 
2.
Krupicu opražíme na masti, posolíme, zalejeme vodou z uvarených zemiakov a podusíme. Potom zamiešame uvarené pretlačené zemiaky.
3.
Podávame s kompótom zo sušeného ovocia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaková kaša vždy krásne jemná, nadýchaná a bez hrudiek! Servírujte ju takto a zostanú už len prázdne taniere
Zemiaková kaša vždy krásne jemná, nadýchaná a bez hrudiek! Vďaka týmto trikom zostanú už len prázdne taniere + recepty
Máte radi zemiakovú kašu, no nie vždy sa podarí? Poradíme vám, ako na to a s čím ju podávať na nedeľný obed.
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...