Pridať recept

Venčeky z odpaľovaného cesta

ingrediencie

250 ml
voda
100 g
maslo
170 g
hladká múka
štipiek
soli
4 ks
vajcia
1 liter
mlieko
16 dkg
hladká múka
3 ks
Vanilkový puding zlatý klas
2 balíčky
vanilínový cukor
20 dkg
kryštálový cukor
2 ks
žĺtok

postup

Výborné krémové venčeky
1.
Pripravíme si hrniec, do krorého dáme vodu, štipku soli a na kocky pokrájané maslo.keď zovrie, stiahneme z ohňa a za stáleho miešania pridávame múku ( 170g). Miešame, až kým sa nevytvori hustá kaša. Hrniec vrátime na platňu a ďalej miešame, až dostaneme hledké cesto.
 
2.
Cesto preložíme do misky a po jednom zacneme pridávať vajcia. Pridávame ich do vlažného cesta. Ďalšie vajce pridáme, až keď je predchádzajúce dobre zapracované. Cesto sa musí lesknúť a z varechy odpadávať. Pripravíme si špricku na venčeky a na plech dáme papier na pečenie. Medzi venčekmi na papieri nechávame vačšie medzery, lebo narastú. Pečieme v dobre vyhriatej rúre na 220-230C 10-15 min, potom teplotu znížime na 180-200 a dopečieme este 10-15 min. Závisí od rúry. Rúru počas pečenia nesmieme otvárať. Upečené venčeky rozrežeme na 1/2 a plníme.
3.
Krém- 900 ml mlieka ohrejeme na ohni a pridáme vanilínový a kryštálový cukor. Keď je mlieko teplé, pridáme zvyšok mlieka ( 1 dcl) v ktorom sme rozhabarkovali poding, múku a žľtky. Varíme do zhustnutia za stáleho miešania.Plníme ešte letnou plnkou
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
5.2.2017 09:37 | |
+2 -1
Výborne sa podarili. Robila som ich do na rýchlo na želanie pre priateľa. Sú super, krásne vyskočili,škoda, že tu nejde pridať fotku. Krém nehodnotím, ten si vždy robím vlastný ;) polevu som tentokrát na nestihla nestihla ani dať ;) (v predchadzucom komentári mi slovník prepisal blbost :D)
Anonymný nick
5.2.2017 09:34 | |
+3 -4
Výborne sa podarili. Robila som ich do na rýchlo na želanie pre priateľa. Sú super, krásne vyskočili,škoda, že tu nejde pridať fotku. Krém nehodnotím, ten si vždy robím vlastný ;) polevu som tentokrát na nechty nestihla ani dať ;)
Anonymný nick
19.1.2017 20:02 | |
+5 -5
cesto dobre, ale krem nechutny....,a to som dal iba 16g muky....
Podobné články
Odpaľované cesto
Ako na dokonalé odpaľované cesto
Presný postup a overené rady, ako sa popasovať s obávaným strašiakom cukrárov – odpaľovaným cestom.
Odpaľované venčeky
Milované venčeky z odpaľovaného cesta: Krásne nafúknuté a plné krému, vďaka tomuto receptu sa vždy podaria (recepty)
Vianočné pečenie je v plnom prúde a my sme si dnes pre vás pripravili výber chutných venčekov z odpaľovaného...
XXL veterník
Fantastická veterníková torta alebo XXL veterník
Zobrali sme tradičný vanilkový veterník a vytvorili z neho vynikajúcu tortu!
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Tieto rezy sa hodia na sviatok i všedný deň. Sú fantasticky karamelové!
Veterníky
Ako na perfektné veterníky ako z cukrárne: Pripravte si doma najobľúbenejší slovenský zákusok
Netrúfne si na ne každý, ale práve preto odkrývajú naše cukrárske kvality. Veterníky sú kráľmi našich...