Venčeky z odpaľovaného cesta
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
ml
voda
100
g
maslo
170
g
hladká múka
štipiek
soli
4
ks
vajcia
1
liter
mlieko
16
dkg
hladká múka
3
ks
Vanilkový puding zlatý klas
2
balíčky
vanilínový cukor
20
dkg
kryštálový cukor
2
ks
žĺtok
postup
Výborné krémové venčeky
1.
Pripravíme si hrniec, do krorého dáme vodu, štipku soli a na kocky pokrájané maslo.keď zovrie, stiahneme z ohňa a za stáleho miešania pridávame múku ( 170g). Miešame, až kým sa nevytvori hustá kaša. Hrniec vrátime na platňu a ďalej miešame, až dostaneme hledké cesto.
2.
Cesto preložíme do misky a po jednom zacneme pridávať vajcia. Pridávame ich do vlažného cesta. Ďalšie vajce pridáme, až keď je predchádzajúce dobre zapracované. Cesto sa musí lesknúť a z varechy odpadávať. Pripravíme si špricku na venčeky a na plech dáme papier na pečenie. Medzi venčekmi na papieri nechávame vačšie medzery, lebo narastú. Pečieme v dobre vyhriatej rúre na 220-230C 10-15 min, potom teplotu znížime na 180-200 a dopečieme este 10-15 min. Závisí od rúry. Rúru počas pečenia nesmieme otvárať. Upečené venčeky rozrežeme na 1/2 a plníme.
3.
Krém- 900 ml mlieka ohrejeme na ohni a pridáme vanilínový a kryštálový cukor. Keď je mlieko teplé, pridáme zvyšok mlieka ( 1 dcl) v ktorom sme rozhabarkovali poding, múku a žľtky. Varíme do zhustnutia za stáleho miešania.Plníme ešte letnou plnkou
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.