Pridať recept

Zemiakové dolky s lekvárom

ingrediencie

800 g
hrubá múka
200 g
zemiaky
1 ks
vajce
20 g
droždie
trochu
mlieko
150 g
lekvár
60 g
masť
80 g
práškový cukor

postup

1.
Do múky dáme pretlačené uvarené zemiaky, vajce, soľ, droždie a vlažné mlieko. Vypracujeme tuhšie cesto a necháme ho nakysnúť na teplom mieste.
 
2.
Vykysnuté vyvaľkáme na pomúčenom lopári na hrúbku prsta a okrúhlou formou vykrajujeme dolky. Vykrojené necháme ešte podkysnúť.
3.
Pečieme na sporáku z oboch strán. Upečené dobre pomastíme, potrieme lekvárom a posypeme cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.