Pridať recept

Plnený kaleráb

ingrediencie

12 ks
kaleráb
300 g
bravčové mäso
1 ks
vajce
100 g
ryža
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
40 g
masť
30 g
hladká múka
trochu
voda
10 g
cukor

postup

1.
Kaleráby očistíme, osem z nich vydlabeme a ostatné pokrájame na kocky.
 
2.
Mäso zomelieme, pridáme vajce, udusenú ryžu, soľ, korenie, premiešame a naplníme kaleráby.
3.
Naplnené i pokrájané kaleráby dáme do rajnice, podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme.
4.
Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú pridáme do uduseného kalerábu. Posolíme a spolu povaríme.
5.
Nakoniec pridáme nadrobno posekané umyté lístky kalerábu a cukor. Podávame s ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Obaľovaný kaleráb pečený v rúre
Redukuje zápaly, podporuje trávenie, znižuje cholesterol a navyše chutí výborne: Recepty, za ktoré sa vám vaše telo poďakuje!
Zistite, aké výhody a vlastnosti má kaleráb, ale aj aké sú najlepšie recepty s touto zdravou zeleninou.
Krémová kalerábová polievka s karfiolom, bez mlieka a lepku
Túto bielu polievku si viem predstaviť zjesť aj v „raw“, teda surovom stave.  Na zelenine je úžasné, že ju...