Pridať recept

Pečená krkovička

ingrediencie

1 kg
bravčová krkovička
5 strúčikov
cesnaku
podľa chuti
morská soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
2 PL
bravčová masť
2 ks
jablko
4 vetvičky
rozmarín
200 ml
biele víno

postup

1.

Krkovičku očistíme, prešpikujeme celými 5 strúčikmi cesnaku a previažeme špagátom. Poriadne osolíme a okoreníme. Krkovičku vcelku opečieme do zlatohneda zo všetkých strán na panvici na bravčovej masti.

 
2.

Medzitým nakrájame jablká na mesiačiky a odstránime jadrovníky. Preložíme ich do zapekacej misy, pridáme 4 vetvičky rozmarínu a na vrch položíme opečenú krkovičku. Podlejeme bielym vínom a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov domäkka približne 1-1,5 h.

3.

Mäso pravidelne podlievame výpekom a podľa potreby môžeme doliať vodu alebo vývar.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Grilovaná krkovička v pivovej marináde
Dokonalá marináda z tmavého piva (nielen) na krkovičku
Šťavnaté steaky z krkovičky, marinované v čiernom pive s cesnakom a tymianom.
Krkovička na nedeľu 5x inak
Nedeľná krkovička na 5 spôsobov
Rozmýšľate, čo urobiť s pekným rezom krkovičky?
Vepřo knedlo zelo
Ako pripraviť tradičné Vepřo-knedlo-zelo
Česká klasika, ktorú milujeme aj my na Slovensku.
Pečená krkovička na víne
Šťavnatá porcia pre labužníkov: Bravčová krkovička na víne
Výborný recept na bravčovú krkovičku na víne.