Pridať recept

Mäsové knedle

ingrediencie

4 ks
žemľa
30 g
masť
200 g
varené údené mäso
80 g
hrubá múka
2 ks
vajce
trochu
mlieko
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.
Žemle pokrájame na drobné kocky a opečieme v rúre na vymastenom plechu. Pridáme bôčik pokrájaný na kocky, čierne korenie, soľ a polejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali žĺtky.
 
2.
Zľahka primiešame sneh z bielkov a múku. Cesto necháme stáť asi 15 min, potom ho rozdelíme na osem kúskov, ktoré vlhkou rukou zaokrúhlime.
3.
Vo vriacej osolenej vode ich varíme asi 4-5 min. Uvarené vyberieme a podávame so zeleninovým prívarkom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať