Pridať recept

Cícerovo-brokolicová polievka

Cícerovo-brokolicová polievka
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

300 g
uvarený cícer
300 g
surovej nakrájanej brokolice
ks
cibuľa, olej, soľ,
ks
lístky karí limetový list, mletý kordamón, cesnak, zázvor
250 ml
100 kokosové mlieko,

postup

Spojenie surovej brokolice a uvareného cíceru sa mi „náhodne „ prihodilo. Vždy sa snažím vychádzať v receptoch z toho čo doma mám, prípadne spotrebovať zásoby v chladničke. Cícer som varila bez soli, pretože sa ho chystám použiť na koláč. Rátala som s jeho využitím aj na polievku a nátierku a tak vám môžem ponúknuť nové recepty. Cícer je výborná strukovina, je lokálna a poznali ju už naše prababičky ako pevnú súčasť domácej kuchyne. Konzumuje sa len uvarený. Má veľmi neutrálnu chuť, preto si vyžaduje dochutenie či už nasladko, alebo naslano. Táto polievka má trošku viac ingrediencií, ale chutí lahodne, je krémová a voňavá.

1.

Uvarený cícer osmahneme na cibuľkovom základe. Pridáme pokrájaný cesnak, postrúhaný zázvor, soľ, listy limety a zalejeme kokosovým mliekom. Preto som písala o 100%, lebo často predávajú kokosové mlieko zahustené neorganickými ingredienciami.

 
2.

Zmes prevaríme, pridáme kordamón a nalejeme do mixéra spolu so surovou brokolicou. Brokolica zmes mierne ochladí, nepríde o svoje živiny. Teda zostane v „raw“ stave. Dovtedy, kým polievku nebudete znova prihrievať, ak vám z nej zostane.

3.

Cícer vytvorí hustý krém. Brokolica krásne zelené bodky. U nás doma milujeme husté polievky vymixované dohladka, ale vždy tam nechám zo základnej nevymixovanej zmesi aby vznikla zaujímavá štruktúra. Teda na panvici na kokosovom oleji osmahneme uvarený cícer, pridáme soľ a nakrájanú čili papričku.

4.

Podávame na zohriatom tanieri. Do naliateho krému do stredu nasypeme osmahnutý pikantný cícer a dozdobíme olejom a napríklad aj čili.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
senpolia
12.3.2020 10:51 | |
+0 -0
fajn