Pridať recept

Erwtensoep - hrášková polievka

ingrediencie

300 g
hrášok
200 g
párok
100 g
údený bôčik
2 ks
bravčové nožičky
2 ks
zemiak
1 ks
cibuľa
1 ks
pór
1/4 ks
zeler
podľa chuti
mleté čierne korenie, soľ

postup

1.
Hrášok namočíme do studenej vody a necháme ho cez noc napučať. Na druhý deň nakrájame párky, bôčik, zemiaky, cibuľu, pór a zeler aj s vňaťou.
 
2.
Hrášok a nožičky uvaríme vo vode, v ktorom sa namáčal. Keď sú mäkké, tak ich vyberieme von a oberieme mäso. Spolu s ostatnými ingredienciami vložíme späť a povaríme do mäkka. Pred podávaním dochutíme soľou a korením.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať