Pridať recept

Ryžový nákyp

ingrediencie

400 g
ryža
4 ks
vajce
60 g
maslo
1/2 liter
mlieko
120 g
práškový cukor
podľa chuti
vanilkový cukor
trochu
citrónová kôra
trochu
soľ
trochu
voda
20 g
hrozienka

postup

1.
Prebratú a umytú ryžu uvaríme do polomäkka. Potom prilejeme mlieko, posolíme a ryžu dovaríme na kašu.
 
2.
Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami, pridáme vychladnutú ryžu, postrúhanú citrónovú kôru, hrozienka a tuhý sneh.
3.
Zľahka premiešame, dáme na vymastený plech alebo do tortovej formy a upečieme.
4.
Upečený posypeme vanilkovým cukrom. Podávame s kompótom alebo ovocnou šťavou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ryža
Ako sa varí dokonalá ryža: Overené pomery a časy varenia + chutné recepty
Ako vždy uvariť výbornú ryžu? Guľato-zrnná, dlhozrnná i natural ryža takto vždy vyjde perfektne.
Ryža
Chyba za chybou: Stavím sa, že ste doteraz ryžu vždy varili zle!
Ak si dnes kupujete ryžu len vo vrecúškach, už sa vyhýbate tajomstvu tohto malého zrnka: bez ohľadu na to, či...
Rice
Všetci ju máme doma, ale len málokto vie, ktorá je najzdravšia: Táto jedna neobsahuje tuk a vôbec sa nelepí! VIDEO
Ktorá je najzdravšia a podľa čoho vyberať? Ak máte radi ryžu, toto by ste mali vedieť.
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!