Hruškový džem
165
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
hrnčekov
hruška
1
hrnček
ananásová šťava
8
hrnčekov
kryštálový cukor
postup
1.
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nadrobno nakrájame. Vložíme ich do veľkého hrnca a zalejeme ananásovou šťavou.
2.
Zasypeme ich cukrom a za stáleho miešania ohrievame. Potom teplotu znížime a varíme, kým sa hrušková zmes nebude podobať na džem. Malo by to trvať cca 2-3 hodiny.
3.
Horúci hruškový džem nalejeme do sklenených pohárov, uzavrieme viečkom a dáme sterilizovať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.