Pridať recept

FOTORECEPT: Domáce celozrné rohlíky

8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
múka polohrubá
200 g
celozná múka stredná,špecial
1/2 kocka
čerstvé droždie
3 PL
olejmasť
250 ml
vlažná voda
2 ČL
kryštálový cukor
2 ČL
soľ
podľa chuti
semiačka

postup

Ak potrebujete rýchla na raňajky upiecť pečivko, tak skúste tieto rožky. Príprava je rýchla a nie je s tým veľa roboty. Sú veľmi chutné a mäkučké.
1.
Do misky si dám všety suroviny,
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Zdroj: anka813
 
2.
a vypracujem tuhšie cesto.
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Zdroj: anka813
3.
Na doske ho prepracujem na hladko,
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Zdroj: anka813
4.
rozdelím na polovicu,
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Zdroj: anka813
5.
každú polku ešte rozrežem do kríža a vzniknú mi 8 trojuholníky.
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Zdroj: anka813
6.
Každú časť rozvaľkám do trojuhohníka
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Zdroj: anka813
7.
a stočím od širšej strany k užšej.
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Zdroj: anka813
8.
Alebo vyvaľkám oval a stočím rolku.
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Zdroj: anka813
9.
Uložím na omastený plech
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Zdroj: anka813
10.
Potriem vodou a posýpem semienkami.Nechám na plechu zakryté mikroténom asi 45 min.kysnuť.Upečiem vo vyhriatej rúra.na dno dám mištičku s vodou,aby sa mohla voda počas pečenia odparovať.
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Zdroj: anka813
11.
Nechte si pochutnať na čerstvých,vláčnych a veľmi chutných rožkoch.Dobrú chuť.
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Fotorecept: Domáce celozrné rohlíky
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!