Marinované cuketové kolieska
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
cuketa
1
ks
čili paprička
2
strúčiky
cesnaku
80
ml
olivový olej
70
g
múka
70
ml
ocot
75
ml
mäsový vývar
1
ks
citrón
1
PL
čerstvé bylinky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Cukety umyjeme a nakrájame na plátky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a necháme chvíľu odstáť. Potom ich osušíme utierkou a obalíme v múke. Takto obalené cukety opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji a preložíme ich do zapekacej misy.
2.
Vo zvyšnom oleji opražíme prelisovaný cesnak so soľou. Prilejeme ocot a mäsový vývar. Pridáme nadrobno nakrájanú čili papričku, zmes dochutíme soľou, bylinkami a korením.
3.
Ochutený vývar nalejeme na cukety, nádobu prikryjeme a vložíme na noc do chladničky marinovať.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.