Pridať recept

Orechové rožky máčané v čokoláde

ingrediencie

6 ks
vaječný bielok
30 dkg
cukor
30 dkg
mleté orechy

Krém:

1/2 liter
mlieko
2 PL
hladká múka
2 PL
kakaový prášok
1 ks
cokoladovy puding v prasku
15 dkg
práškový cukor
25 dkg
margarín
20 dkg
tortová poleva
1 dl
olej

postup

1.
Bielka s cukrom vyšľahám nad parou, potom primiešame orechy. Masu vložíme do mikroténového vrecka, jeden roh odstrihneme a na plech vystlaný papierom na pečenie vytláčame útle ploché rožteky. Upečieme ich na miernom ohni.
 
2.
Krém: Z mlieka, múky a pudingového prášku uvaríme hustú kašu a keď vychladne, zamiešame margarín a do peny vymiešame aj s cukrom. Pomocou vrecúška krém nastriekame na rožteky a necháme 20 minút odležať v chladničke.
3.
Nad parou vymiešame tortovú polevu s olejom a namáčame v nej rožteky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať