Orechové rožky máčané v čokoláde
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vaječný bielok
30
dkg
cukor
30
dkg
mleté orechy
Krém:
1/2
liter
mlieko
2
PL
hladká múka
2
PL
kakaový prášok
1
ks
cokoladovy puding v prasku
15
dkg
práškový cukor
25
dkg
margarín
20
dkg
tortová poleva
1
dl
olej
postup
1.
Bielka s cukrom vyšľahám nad parou, potom primiešame orechy. Masu vložíme do mikroténového vrecka, jeden roh odstrihneme a na plech vystlaný papierom na pečenie vytláčame útle ploché rožteky. Upečieme ich na miernom ohni.
2.
Krém: Z mlieka, múky a pudingového prášku uvaríme hustú kašu a keď vychladne, zamiešame margarín a do peny vymiešame aj s cukrom. Pomocou vrecúška krém nastriekame na rožteky a necháme 20 minút odležať v chladničke.
3.
Nad parou vymiešame tortovú polevu s olejom a namáčame v nej rožteky.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.