Pridať recept

Intrakový lunch (mleté mäso na lísktovom ceste)

dobruchut

ingrediencie

1 ks
lískové cesto
500 g
mletého mäsa alebo aj polovica
cibula, olej, kecup, horcica cesnak alebo čokoľvek, čo sa vám tam hodí
vajíčko
korenie - tak podľa toho ako to cítite, čierne, červena paprika, kurkuma, muškatový oriešok, hoc-čo pálivé
plátkový syr
oregano, strúhaný sýr

postup

Pamätám si, že mi túto jednoduchú vec, ukázal niekto v spoločnej kuchyni na intráku... Prišlo mi to ľahké a rýchle, skúsila som, zopár veci som upravila.... a keď sa ma jedlíci pýtali, čo to je, nemala som odpoveď...
1.
Do vyhriatej rúry, na papier na pečenie vložíme lístkové cesto na pár minút.
 
2.
Medzitým na oleji pripravíme na drobno pokrájanú cibuľku. Do tejto väčšej panvice pridáme mäso, okoreníme, dochutíme a tu už sa fantázii medze nekladú pridáme kečup (ak máte radi ostrejšie jedlo ako my, tak sa nebojte ostrého kečupu), môže byť cesnak, horčica, vajíčko.... Keď mäso chytilo správnu farbu (hnedú), odstavíme ho a vtedy ešte môžeme pridať syr a zamiešame.
3.
Na lístkové cesto rozložíme mäsovú zmes. Na vrch poukladáme sýr a dáme zapiecť. Môže byť aj opticky príťažlivejšia verzia (vznikla tak, že som mala iba polovicu mäsa a dostatok lístkového cesta) - Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice a druhú položíme na mäso so syrom, potrieme kečupom alebo rajčinovým pretlakom, posypeme syrom a oreganom....
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať