Marcipánový adventný kalendár
24
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na marcipánovú hmotu
2
balíčky
marcipánu DrOetker
30
g
práškový cukor
2
PL
kakao
sušené marhule
celé mandle
celé lieskové oriešky
Na ozdobenie
1
balíček
tmavá poleva DrOetker
postup
1.
Na prípravu marcipánovej hmoty ručne prepracujeme marcipán s cukrom a kakaom. Z marcipánovej hmoty vytvarujeme valček, ktorý nožom rozdelíme na 24 rovnakých kúskov. Do každého kúska zabalíme marhuľu alebo oriešok a vytvarujeme bonbóniky rôznych tvarov.
2.
Na ozdobenie rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli polevu. Jednotlivé tvary namáčame do polevy, ihneď ozdobíme perličkami a necháme zatuhnúť.
3.
Tubičkami napíšeme na bonbóniky číslice od 1 do 24 a necháme zatuhnúť.
4.
Na stužku navlečieme etiketu s číslicou. Z hodvábneho papiera alebo celofánu vystrihnime kolieska (priemer kolieska od veľkosti bonbónu). Do stredu kolieska položíme bonbón a pomocou gumičky alebo stužky zaviažeme tak, aby sme vytvorili mešec.
5.
Do vázy vložíme vetvičky, ktoré ozdobíme mešcami z adventného kalendára.
6.
TIP: Materiál na prípravu adventného kalendára možno zakúpiť v papiernictvách či obchodoch s darčekovým sortimentom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.