Debrecínske bravčové stehno
stredná
náročnosť
ingrediencie
40
g
masť
1/2
kg
bravčové mäso
2
ks
debrecínka
1
ks
cibuľa
30
g
hladká múka
trochu
mletá červená paprika
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
voda
postup
1.
Mäso umyjeme, mäso zo všetkých strán opečieme na masti.
2.
Na zvyšku masti zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme papriku, korenie a podlejeme vodou. Všetko preložíme do tlakového hrnca, posolíme, hrniec uzavrieme a dusíme asi 45 min.
3.
Potom po odstavení a ochladnutí hrnca mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou, dobre povaríme a polejeme ňou pokrájané mäso.
4.
Podávame s dusenou ryžou alebo zemiakovou kašou a šalátom alebo kompótom.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.