Pridať recept

Debrecínske bravčové stehno

ingrediencie

40 g
masť
1/2 kg
bravčové mäso
2 ks
debrecínka
1 ks
cibuľa
30 g
hladká múka
trochu
mletá červená paprika
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
voda

postup

1.
Mäso umyjeme, mäso zo všetkých strán opečieme na masti.
 
2.
Na zvyšku masti zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme papriku, korenie a podlejeme vodou. Všetko preložíme do tlakového hrnca, posolíme, hrniec uzavrieme a dusíme asi 45 min.
3.
Potom po odstavení a ochladnutí hrnca mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou, dobre povaríme a polejeme ňou pokrájané mäso.
4.
Podávame s dusenou ryžou alebo zemiakovou kašou a šalátom alebo kompótom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...