Pridať recept

Čierna zabíjačková polievka

ingrediencie

300 g
jaternicová krvavnička
1 ks
menšia cibuľa
6 strúčikov
cesnaku
1 ks
mrkva
1 ks
zemiak
5 PL
suché krúpy veľké
1 PL
majoránka
1 PL
kopcovitá bravčovej masti

postup

Tento a moje dalsie recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2740
1.
Krupy uvarime v slanej vode. Vyvar po uvareni si zachytime a odlozime. Ocistenu cibulu a mkrvu nakrajame na male kocky a 2 struciky cesnaku na platky. Krvavnicku vyberieme z crievka a nakrajame na kocky. V hrnci rozohrejeme tuk a orestujeme na nom cibulu a cesnak. Pridame zemiaky s mrkvou a zamiesame k nim kocky krvavnicky.
Čierna zabíjačková polievka
Čierna zabíjačková polievka
Zdroj: vybusna
 
2.
Premiesame a zalejeme vyvarom z vareni krup….tekutiny by malo byt tak 600 ml. Ak treba tak vyvar doplnte normalnou vodou. Dame varit kym sa neuvaria zemiaky. Po uvareni zamiesame do polievky majoranku a prelisujeme struciky cesnaku. Dosolime a vmiesame cerstvo namlete korenie. Ja som urobila ako prilohu opeceny chlieb, potrety cesnakom
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
18.11.2014 14:51 | |
+2 -1
blahoželám k výhre 3:)
Podobné články
Domáca slanina
Domáca slanina – dôležitá je predpríprava a správne údenie
Plátok dobrej slaninky počas letnej opekačky je hotovým potešením. No rovnako vám urobí radosť aj počas zimy,...
Jaternice
Pri nákupe na zabíjačkové hody netreba podceniť kvalitu mäsa
Zimné obdobie sa na Slovensku už tradične spája so zabíjačkami. Dôvodom zabíjačiek práve v mrazivom počasí,...
Domáce klobásky
Domáce klobásky – poradíme vám, ako ich pripravíte aj u vás doma!
Poctivé, domáce, najlepšie! Takto si ich môžete pripraviť aj vy.
Kedysi rodinný poklad, dnes už ho takmer nikto nerobí! Poctivé solené mäso podľa starodávnej receptúry,
Tento recept dnes už takmer nikto nepozná! Poctivé SOLENÉ MÄSO podľa rodinnej receptúry, delikatesa (nielen) na vianočný stôl
Toto musíte vyskúšať! Geniálne solené mäso bude hviezdou vianočného stola, stačia vám iba tri suroviny.
Viete, prečo musíte dať jaternice do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú
Viete, prečo musíte dať jaternice pred pečením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú a sú krásne chrumkavé
Jaternice vždy krásne chrumkavé a bez prasklín? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte takéto krásne...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...