Pridať recept

Čokoládový krém so šľahačkou

ingrediencie

2 dl
mlieko
50 g
cukor
10 g
maizena
1 ks
vaječný žĺtok
50 g
čokoláda na varenie
1 dl
šľahačka
10 g
želatína

postup

1.
Do kotlíka dáme mlieko, cukor, čokoládu, žĺtok a maizenu. Postavíme ho do rajnice s vriacou vodou a zmes metličkou šľaháme do zhustnutia.
 
2.
Zhustnutý krém odstavíme zo sporáka a počas chladnutia ho miešame, aby sa neutvorila kožka.
3.
Do vychladnutého primiešame ušľahanú šľahačku a želatínu rozpustenú v dvoch lyžičkách teplej vody.
4.
Krém dáme do pohárov so stopkou a podávame ho dobre schladený.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať