Pridať recept

Lekvárové buchty

ingrediencie

400 g
hladká múka
15 g
droždie
1 ks
vaječný žĺtok
trochu
mlieko
trochu
soľ
40 g
cukor
50 g
margarín
1/4 kg
slivkový lekvár
20 g
práškový cukor

postup

1.

Do múky pridáme droždie zmiešané s cukrom, žĺtkom, vlažné mlieko, soľ, rozpustený tuk a vypracujeme polotuhé cesto.

 
2.

Na teplom mieste ho necháme vykysnúť, keď vykysne dáme ho na pomúčený lopár, vyvaľkáme ho na hrúbku 1 cm a pokrájame na rovnakých 20 obdĺžnikov. Na každý položíme kúsok lekváru a okraje cesta dobre spojíme.

3.

Buchty poukladáme na vymastený plech vedľa seba, každú pomastíme aj po bokoch, aby sa nezlepili a necháme ešte nakysnúť.

4.

Potom ich upečieme a posypeme cukrom. Namiesto lekváru môžeme použiť tvarohovú, makovú alebo orechovú plnku.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.