Pridať recept

Nugátové rezy len z bielkov

ingrediencie

6 ks
bielky
6 PL
jemný kryštálový cukor
3 PL
hladká múka
3 PL
strúhanka
1 ČL
kypriaci prášok do pečiva
1 PL
olej
200 g
Nutella
1 liter
mlieko
3 ks
puding zlatý klas
10 PL
jemný kryštálový cukor
2 ks
vanilkový cukor
250 g
maslo
100 g
nugátová čokoláda
2 balíčky
BB keksy
mlieko
čokoládová poleva

postup

REZY VÝBORNÉ NA VYUŽITIE VAJEČNÝCH BIELKOV. Vznikli potom, čo sme piekli dvojitú dávku slaných praclíkov, kde nebolo treba bielky. Dilema čo so šiestimi bielkami sa vyriešila, spojením receptu na Kinder rezy a vlastnej fantázie z doma dostupných surovín...vzniklo z toho toto, a podľa ochutnávačov vraj jeden z najchutnejších zákuskov čo sa doteraz doma robil :-)
1.
bielky vyšľaháme do peny, postupne pridáme kryštálový cukor a došľaháme, pridáme olej, múku a strúhanku s práškom do pečiva vmiešame do peny vareškou. Na plech si položíme papier na pečenie s nasekanými orechmi, a na to rozotrieme cesto z bielkov. Pečieme na 180°C cca 15-20 min do červena. Po vychladnutí stiahneme papier na pečenie. Položíme na plech a natrieme 200g nutelou.
Nugátové rezy len z bielkov
Nugátové rezy len z bielkov
Zdroj: alex3770
 
2.
Z mlieka, cukru, vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme puding. Zakryjeme vrch potravinárskou fólliou /aby sa nevytvorila koža/ a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s vychladnutým pudingom na krém. Polovicu krému natrieme na nutelu, pokladieme BB keksami namočenými do mlieka a do zvyšnej - druhej polovice krému vmixujeme roztopenú nugátovú čokoládu. Čokoláda sa nie celkom roztopila, takže v kréme zostali kúsky čokolády - čo v konečnom dôsledku vôbec nebolo na škodu. Nugátový krém natrieme na vrch BB keksov. Polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme trebárs mandľovými lupienkami. BB keksy krásne zmäkli, takže som krájala rezy veľkosti 1/2 BB keksu na dĺžku.
Nugátové rezy len z bielkov
Nugátové rezy len z bielkov
Zdroj: alex3770
3.
Takže ak potrebujete niekde zúžitkovať vaječné bielky, upečte si túto maškrtu. Dá sa využiť až do 10 bielkov - vtedy treba zvýšiť aj počet múky + strúhanky. Koľko bielkov toľko /múky + strúhanky/ + cukru na každý bielok jedna lyžica. Olej stačí 1 lyžica, prášok do pečiva trocha pridať, na 10 bielkov by som dala 2 lyžičky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať