Pridať recept

Šišky

ingrediencie

1/2 kg
polohrubá múka
20 g
droždie
trochu
soľ
trochu
mlieko
2 ks
vaječný žĺtok
50 g
maslo
trochu
citrónová kôra
40 g
cukor
1 PL
rum
120 g
marhuľový lekvár
40 g
vanilkový cukor
300 g
masť na vyprážanie

postup

1.
Múku zohrejeme na teplom mieste. Potom do nej postrúhame citrónovú kôru, pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku a rozpustené maslo, v ktorom sme rozšľahali žĺtky, cukor, soľ a rum. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.
 
2.
Vykysnuté cesto na pomúčenom lopári zľahka vyvaľkáme a okrúhlou formičkou z polovice cesta vypichujeme krúžky. Na druhej polovici cesta označíme krúžky, do stredu ktorých dáme lekvár. Prikryjeme vypichnutými krúžkami, dookola cesto stlačíme a formičkou vypichujeme šišky.
3.
Naplnené zakryjeme obrusom a necháme ešte na teplom mieste nakysnúť. Vyprážame ich v horúcej masti a potom posypeme vanilkovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...