Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Makový perník s banánom

hanus_prg
hanus_prg
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
200 g
mletý mak
200 g
špaldová hladká múka
5 PL
med
1 ks
citrón
1 ks
kypriaci prášok do perníka
1 KL
perníkové korenie
400 ml
sójové mlieko
200 ml
slivkový lekvár na potretie
2 ks
banán
100 g
horká čokoláda na poliatie
1 PL
kokosový olej

postup

1.
V miske zmiešame múku s práškom do perníka, mletým makom, nastrúhanou kôrou z citróna a perníkovým korením.
2.
K sypkým surovinám pridáme vajcia, tekutý med, sójové mlieko a šťavu z citróna.
3.
Všetko spolu ručne premiešame a vylejeme na malý štvorcový alebo okrúhly plech.
5.
Po upečení vrchnú časť koláča trochu zrežeme a zarovnáme, aby sa nám lepšie natieral lekvár.
7.
Banán nakrájame na kolieska a poukladáme vedľa seba na koláč.
8.
Nakoniec koláč polejeme roztopenou horkou čokoládou zmiešanou s kokosovým olejom. Koláč necháme v chladničke ideálne celú noc, aby čokoláda stuhla a chute sa spojili. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...