Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Makový perník s banánom

hanus_prg
hanus_prg
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
200 g
mletý mak
200 g
špaldová hladká múka
5 PL
med
1 ks
citrón
1 ks
kypriaci prášok do perníka
1 KL
perníkové korenie
400 ml
sójové mlieko
200 ml
slivkový lekvár na potretie
2 ks
banán
100 g
horká čokoláda na poliatie
1 PL
kokosový olej

postup

1.
V miske zmiešame múku s práškom do perníka, mletým makom, nastrúhanou kôrou z citróna a perníkovým korením.
2.
K sypkým surovinám pridáme vajcia, tekutý med, sójové mlieko a šťavu z citróna.
3.
Všetko spolu ručne premiešame a vylejeme na malý štvorcový alebo okrúhly plech.
5.
Po upečení vrchnú časť koláča trochu zrežeme a zarovnáme, aby sa nám lepšie natieral lekvár.
7.
Banán nakrájame na kolieska a poukladáme vedľa seba na koláč.
8.
Nakoniec koláč polejeme roztopenou horkou čokoládou zmiešanou s kokosovým olejom. Koláč necháme v chladničke ideálne celú noc, aby čokoláda stuhla a chute sa spojili. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...