Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Makový perník s banánom

hanus_prg
hanus_prg
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
200 g
mletý mak
200 g
špaldová hladká múka
5 PL
med
1 ks
citrón
1 ks
kypriaci prášok do perníka
1 KL
perníkové korenie
400 ml
sójové mlieko
200 ml
slivkový lekvár na potretie
2 ks
banán
100 g
horká čokoláda na poliatie
1 PL
kokosový olej

postup

1.
V miske zmiešame múku s práškom do perníka, mletým makom, nastrúhanou kôrou z citróna a perníkovým korením.
2.
K sypkým surovinám pridáme vajcia, tekutý med, sójové mlieko a šťavu z citróna.
3.
Všetko spolu ručne premiešame a vylejeme na malý štvorcový alebo okrúhly plech.
5.
Po upečení vrchnú časť koláča trochu zrežeme a zarovnáme, aby sa nám lepšie natieral lekvár.
7.
Banán nakrájame na kolieska a poukladáme vedľa seba na koláč.
8.
Nakoniec koláč polejeme roztopenou horkou čokoládou zmiešanou s kokosovým olejom. Koláč necháme v chladničke ideálne celú noc, aby čokoláda stuhla a chute sa spojili. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Smoothie Energia
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Smoothie - ovocné pyré, ktoré chutí každému.. Smoothie sa stalo trendom, Je to fajn, zdravé a z umixovaného pyré sa dá...
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :) Pripravuje...
granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Granita je taliansky mrazený dezert z ovocia. Jeho príprava je jednoduchá, pripraviť ju môžte z jahôd, malín, citrónov,...