Pridať recept

FOTORECEPT: Šošovicovo-paradajkový nákyp s údeným mäskom

Fotorecept: Šošovicovo-paradajkový nákyp s údeným mäskom
Zdroj: hanus_prg

ingrediencie

2 ks
cibuľa
200 g
údené moravské mäso
250 g
červená šošovica
200 ml
drvené paradajky
1 KL
soľ
1 KL
kari
1 KL
mleté čierne korenie
4 ks
vajce

postup

Fotorecept: Šošovicovo-paradajkový nákyp s údeným mäskom
Fotorecept: Šošovicovo-paradajkový nákyp s údeným mäskom
Zdroj: hanus_prg
 
1.
Cibuľu nakrájame na pásiky, mäsko na širšie tenké plátky. Na panvicu dáme 1 PL oleja a cibuľu s mäskom na ňom osmažíme cca 5 minút.
Fotorecept: Šošovicovo-paradajkový nákyp s údeným mäskom
Fotorecept: Šošovicovo-paradajkový nákyp s údeným mäskom
Zdroj: hanus_prg
 
2.
Potom prilejeme paradajky z konzervy a krátko podusíme.
Fotorecept: Šošovicovo-paradajkový nákyp s údeným mäskom
Fotorecept: Šošovicovo-paradajkový nákyp s údeným mäskom
Zdroj: hanus_prg
3.
Prisypeme červenú šošovicu, pridáme soľ, čierne mleté korenie, kari a zalejeme všetko 1 litrom vody.
Fotorecept: Šošovicovo-paradajkový nákyp s údeným mäskom
Fotorecept: Šošovicovo-paradajkový nákyp s údeným mäskom
Zdroj: hanus_prg
4.
Teplotu znížime a prikryté dusíme, pokým sa takmer všetka voda neodparí a šošovica nebude mäkká.
Fotorecept: Šošovicovo-paradajkový nákyp s údeným mäskom
Fotorecept: Šošovicovo-paradajkový nákyp s údeným mäskom
Zdroj: hanus_prg
5.
Pred koncom rozbijeme do panvice 4 vajcia, prikryjeme a necháme ešte cca 5 minút dopiecť. Dobrú chuť!
Fotorecept: Šošovicovo-paradajkový nákyp s údeným mäskom
Fotorecept: Šošovicovo-paradajkový nákyp s údeným mäskom
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať