Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kari polievka zo stonkového zeleru

hanus_prg
hanus_prg
2
porcie
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 KL
kokosový olej
500 g
stonkový zeler
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
1 liter
voda
1 ks
bujón slepačí
1 KL
kari
1/2 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
bambusové výhonky na ozdobu
čierny sezam na ozdobu

postup

1.
Zeler nakrájame na 1 cm kocky a spolu s nakrájaným cesnakom a cibuľou ho cca 10 min. smažíme na kokosovom oleji.
2.
Po 10-tich minútach pridáme k zeleru kari, soľ a čierne mleté korenie. Necháme ešte 5 minút smažiť a potom všetko zalejeme litrom vriacej vody, do ktorej pridáme bujón.
3.
Polievku varíme cca 20 minút, pokým nebude zeler celkom mäkký. Potom polievku prelejeme do vysokej misky a ponorným mixérom ju rozmixujeme dohladka.
4.
Polievku podávame s osmaženými bambusovými výhonkami. Dobrú chuť!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
opal8
7.12.2014 23:04 | |
+1 -1
zeler je zdravý, že? ja ho nemám rada, ale naša králička ho milovala a potom tak pekne voňala -))) tento recept vyzerá ale dobre - takže ho skúsim, možno tu svoju nevôľu k zeleru prekonám...
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...