Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tekvicovo-pohánková kaša sladená sušenými figami

hanus_prg
hanus_prg
3
porcie
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

150 g
pohánka
100 g
figy sušené
2 dl
teplá voda
1
malá tekvica hokkaido
1 PL
perníkové korenie

postup

2.
Tekvicu poriadne umyjeme, rozrežeme na polovicu a jadierka vydlabeme. Nakrájame ju na mesiačiky, rozložíme na plech vystlaný pečiacim papierom a pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút.
3.
Medzitým si uvaríme pohánku, ktorú predtým prepláchneme horúcou vodou. Dáme ju variť do 400 ml vody. Privedieme k varu, povaríme 3 minúty, potom ju prikryjeme a necháme dôjsť 20 minút.
4.
Sušené figy dáme do vysokého mixéra, prilejeme vodu v ktorej sme ich namáčali a spolu s upečenou tekvicou ich rozmixujeme. Nemusíme mixovať úplne dohladka, kúsky tekvice a fíg vôbec nevadia.
5.
Rozmixovanú tekvicovo-figovú zmes pridáme k uvarenej pohánke.
6.
Obe zmesi spolu premiešame a dáme na 2 hodiny vychladiť, alebo podávame ešte teplé. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...