Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Tekvicovo-pohánková kaša sladená sušenými figami

hanus_prg
hanus_prg
3
porcie
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

150 g
pohánka
100 g
figy sušené
2 dl
teplá voda
1 ks
malá tekvica hokkaido
1 PL
perníkové korenie

postup

2.
Tekvicu poriadne umyjeme, rozrežeme na polovicu a jadierka vydlabeme. Nakrájame ju na mesiačiky, rozložíme na plech vystlaný pečiacim papierom a pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút.
3.
Medzitým si uvaríme pohánku, ktorú predtým prepláchneme horúcou vodou. Dáme ju variť do 400 ml vody. Privedieme k varu, povaríme 3 minúty, potom ju prikryjeme a necháme dôjsť 20 minút.
4.
Sušené figy dáme do vysokého mixéra, prilejeme vodu v ktorej sme ich namáčali a spolu s upečenou tekvicou ich rozmixujeme. Nemusíme mixovať úplne dohladka, kúsky tekvice a fíg vôbec nevadia.
5.
Rozmixovanú tekvicovo-figovú zmes pridáme k uvarenej pohánke.
6.
Obe zmesi spolu premiešame a dáme na 2 hodiny vychladiť, alebo podávame ešte teplé. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...