Pridať recept

Skalické trdelníky

ingrediencie

1 kg
polohrubá múka
150 g
maslo
150 g
práškový cukor
5 ks
vaječný žĺtok
20 g
droždie
200 g
orechy
150 g
kockový cukor
trochu
soľ
1 ks
vajce na potretie
trochu
vlažné mlieko
podľa chuti
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ, maslo a vypracujeme tuhšie cesto ako na vianočku, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
 
2.
Potom cesto na pomúčenom lopári rozdelíme na 5 rovnakých častí, ktoré sformujeme na bochníky. Prikryjeme ich obrúskom a necháme znova vykysnúť.
3.
Potom bochníky rozšúľame na dlhé valčeky asi na hrúbku prsta a navinieme tesne vedľa seba na špeciálne pomastené drevené alebo plechové valce. Navinuté cesto necháme podkysnúť a potom ho potrieme rozšľahaným vajcom, obalíme posekanými orechami a kockovým cukrom potlčeným nadrobno.
4.
Cesto pečieme v rúre tak, že valce, ktoré majú na koncoch štvorhranný výstupok, dáme na podstavce. Počas pečenia ich obraciame, aby sa cesto rovnomerne pieklo.
5.
Upečené z valca stiahneme, pokrájame na krúžky a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať