Pridať recept

Tirolský závin

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto

Plnka

1/2 kg
tvaroh
60 g
strúhanka
1 ks
vaječný žĺtok
80 g
práškový cukor
trochu
citrónová kôra
20 g
hrozienka
trochu
voda
podľa chuti
vanilkový cukor

postup

1.

Hotové lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm do obdĺžnika, z ktorého ostrôžkou odkrojíme 4 pásiky široké 1 cm. Zvyšok cesta prekrojíme po dĺžke na polovice.

 
2.

Jednu položíme na plech (po dĺžke), posypeme polovicou strúhanky a na ňu rozotrieme polovicu plnky. Jednu stranu cesta preložíme na plnku, potrieme bielkom a prikryjeme druhou stranou.

3.

Potrieme bielkom a na vrch vlnovite položíme (spletieme) dva pásiky cesta a upečieme. Tak isto pripravíme aj druhú polovicu cesta. Upečený a vychladnutý závin, pokrájame a posypeme vanilkovým cukrom.

4.

Plnka: Tvaroh zomelieme alebo pretlačíme, pridáme žĺtok, práškový cukor, postrúhanú citrónovú kôru a vymiešame. Nakoniec zamiešame hrozienka.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať