Pridať recept

Kuracie prsia v omáčke z pečeného cesnaku

Kuracie prsia v omáčke z pečeného cesnaku
Zdroj: vybusna

ingrediencie

Na omacku

3 ks
cele nerozobrate cesnakove hlavicky
1/2 ks
cibuľa
1 PL
olej orech masla
150 ml
sladká smotana
150 ml
biele suché víno
nasekané cerstve bylinky
1/2 ČL
limetová šťava
soľ

Na maso

steaky z kuracich prs
hladka muka na obalenie
sol, cerstvo mlete korenie

postup

Moje recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/
1.
Cesnakove hlavicky nerozoberame, len im zrezeme vrsok tak, aby kazdy strucik bol odkryty. Cesnakove vrsky, urcite budete vediet pouzit v dalsom vareni. Cesnakove hlavicky pofrkame olejom a zabalime do alobalu. Balicek dame do vyhriatej rury na 220 stupnov a pecieme ho asi 40 minut. Cesnak nechame vychladnut a vytlacime ho do nadoby. Je to taka makka pasta.
Kuracie prsia v omáčke z pečeného cesnaku
Kuracie prsia v omáčke z pečeného cesnaku
Zdroj: vybusna
 
2.
Kuracie steaky posolime a okorenime cerstvo mletym korenim. Zlahka ich obalime v hladkej muke. Do kastrola dame rozohriat olej a maso z obidvoch stran opecieme do zlata. Vyberieme ich a odlozime na teple miesto. Do vypeku dame maslo a nasekanu cibulu. Cibulu nechame zlahka zozlatnut, s vareskou ju odlepime od spodku hrnca. Na cibulu dame kuracie prsia, podlejeme s trochou horucej vody a vinom. Dusime asi 20 minut. Prsia uz budu urcite hotove. Prsia znovu vyberieme a odlozime na teple miesto.
3.
Do vypeku dame cesnakovu pastu a smotanu, privedieme do varu a zmixujeme omacku ponornym mixerom. Ak je omacka prilis husta, tak dolejeme este smotanu a nechame prevriet. Na zaver som este dosolila, vmiesala nasekane zelene bylinky (v mojom pripade cerstva majoranka) a zastrekla limetovou stavou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cesnakový dych? Tu je jednoduché riešenie, ako sa ho zbaviť
Cesnakový dych? Tu je jednoduché riešenie, ako sa ho zbaviť!
Zopár účinných tipov, ako sa zbaviť cesnakového dychu či zápachu na rukách alebo v domácnosti po varení s cesnakom.
Cesnak
Používame ho každý deň, ale tieto triky pozná málokto! Vyskúšajte ich hneď teraz v nových receptoch
Základ takmer každého jedla a nielen to! Vyskúšajte nové triky a chutné recepty, o ktorých ste doteraz ešte nepočuli.
Žiadny zápach, žiadne čistenie lisu, toto by vám nikdy nenapadlo! Triky šéfkuchárov, ako očistiť cesnak,
Žiadny zápach, žiadne čistenie lisu, toto by vám nikdy nenapadlo! Triky šéfkuchárov, ako očistiť cesnak, o týchto ste určite ešte nepočuli
Ako očistiť cesnak bez toho, aby ste museli použiť lis, ktorý sa ťažko čistí alebo aby vám nezapáchali...
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...