Pridať recept

Slivková žemľovka

6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Základ:

6 ks
rožok starší
400 ml
mlieko
50 g
maslo
80 g
práškový cukor
4 ks
žĺtok
2 balíčky
vanilkový cukor
trochu
strúhanka

Plnka:

500 g
slivky
2 balíčky
vanilkový cukor

Sneh:

4 ks
vaječný bielok
150 g
práškový cukor

postup

1.
Suchšie rožky nakrájame na kolieska. V miske zmiešame mlieko, žĺtky, vanilkový, práškový cukor a rozpustené maslo. Touto zmesou prelejeme nakrájané rožky.
 
2.
Slivky umyjeme, vykôstkujeme, rozkrojíme napoly a posypeme cukrom. Celú rožkovú hmotu natlačíme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Uložíme na ne slivky a žemľovku dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C.
3.
Pred koncom pečenia žemľovku vyberieme, potrieme ju snehom vymiešaným z bielkov a cukru a vložíme ju zapiecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najlepšia tradičná žemľovka: Plus 11 receptov na ďalšie vynikajúce nákypy zo staršieho pečiva
Najlepšia tradičná žemľovka: Plus 11 receptov na ďalšie vynikajúce nákypy zo staršieho pečiva
Staršie pečivo namáčané v sladkom mliečnom kúpeli vrstvené s obľúbeným ovocím a zapečené do ružovkastej...
Orechová žemľovka s vanilkovou omáčkou
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či...
Slávnostné žemľovky
3 slávnostné žemľovky (nielen) na sviatočný deň
Skutočne výnimočné žemľovky, ktoré rozhodne musíte vyskúšať.
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!