Vianočné medovníky
210
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
160
g
med
160
g
kryštálový cukor
120
g
margarín
500
g
hladká múka
1
KL
sóda bikarbóna
1
KL
Perníkový prások Dr Oetker
2
ks
vajcia
1
ks
vajce na potretie
1
ks
bielok
150
g
cukor práškový
trochu
citrónová šťava
trochu
Guličky na zdobenie Dr Oetker
postup
... Medovníky bez ktorých si nevieme predstaviť Vianoce
1.
Múku, perníkový prášok, sódu bikarbónu a kryštálový cukor spolu zamiešame na doske. Pridáme 2 vajcia, med a margarín. Zo surovín vypracujeme cesto. Ak sa nám lepí, podmúčime ho. Takto vypracované cesto zabalíme do celofánu a dáme do chladničky na 2-3 hodiny.
2.
Po odstátí cesto rozvaľkáme na doske na hrúbku asi 0,5cm. Formičkami vykrajujeme a ukladáme na plech vystlaný papierom. Ak ich chceme zdobiť cukrovou polevou, nepotierame ich vajíčkom. Takto vykrojené medovníky pečieme v predhriatej rúre na 200 C asi 8 min
3.
Upečené medovníky zdobíme cukrovou zmesou, ktorú sme dostali vymiešaním práškového cukru, bielka a citrónovej šťavy. Ozdobíme guličkami Dr Oetker.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.