Pridať recept

Kakaová roláda

ingrediencie

4 ks
vajce
100 g
práškový cukor
2 PL
voda
80 g
hrubá múka
20 g
kakao

Plnka

1 dl
mlieko
20 g
hladká múka
1 balíček
vanilkový cukor
125 g
maslo
80 g
práškový cukor
20 g
kakao

postup

1.

Žĺtky vymiešame s polovicou preosiatého cukru a vodou. Potom primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov a druhej polovice cukru a múku rozmiešanú s kakaom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.

 
2.

Upečený plát dáme na papier, zvinieme, necháme vychladnúť, potom rozvinieme, potrieme plnkou a opäť zvinieme. Roládu potrieme zvyškom plnky.

3.

Plnka: Mlieko rozšľaháme s múkou a uvaríme na kašu. Do vychladnutej zamiešame vanilkový cukor, maslo, cukor a kakao.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať