Pridať recept

Pribináčikové šišky, FOTORECEPT

6
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
pribináčik vanilkový
3 ks
vajce
170 g
hladká múka
1 ks
prášok do pečiva
1,5 ks
vanilkový cukor´
štipiek
soľ
olej na vyprážanie
cukor na posypanie

postup

Nápadité cesto na šišky, aké ste ešte nejedli! 

1.

Múku preosejeme a pridáme k nej kypriaci prášok a vanilkový cukor. Premiešame.

Fotorecept: Pribináčikové šišky
Fotorecept: Pribináčikové šišky
Zdroj: domi4199
 
2.

Vajíčka rozmiešame s pribináčikom.

Fotorecept: Pribináčikové šišky
Fotorecept: Pribináčikové šišky
Zdroj: domi4199
3.

Obe hmoty spojíme a premiešame.

Fotorecept: Pribináčikové šišky
Fotorecept: Pribináčikové šišky
Zdroj: domi4199
4.

Pomocou dvoch malých lyžičiek dávame po kúskoch cesta do horúceho oleja. Smažíme dozlatista.

Fotorecept: Pribináčikové šišky
Fotorecept: Pribináčikové šišky
Zdroj: domi4199
5.

Dáme na servítku a potom obalíme v cukre.

Fotorecept: Pribináčikové šišky
Fotorecept: Pribináčikové šišky
Zdroj: domi4199
Fotorecept: Pribináčikové šišky
Fotorecept: Pribináčikové šišky
Zdroj: domi4199
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Martin.Stipala
20.4.2015 19:19 | |
+0 -4
A musi byt dr.Oetker?
dobruchut.sk
22.4.2015 14:35 | |
+8 -5
samozrejme ze moze byt aj iny. recept bol pridany do sutaze s Dr.Oetkerom.
Anonymný nick
27.1.2015 08:50 | |
+3 -11
Nebude z toho po vychladnutí žuvačka? :!
amika11
29.1.2015 12:36 | |
+6 -1
Mam ich vyskusane,su vyborne aj ked vychladnu :3 myslis,ze stihnu vychladnut?lebo u nas t o nehrozi :)
Anonymný nick
7.12.2014 18:11 | |
+8 -22
a ten pribinačik je kde
Tynulienka0909
7.12.2014 21:12 | |
+25 -4
V tych vajciach v bode c.2 ;)
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...