Pridať recept

Slaninový chlebík

6
porcií
150
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

650 g
hladká chlebová pšeničná múka
360 ml
voda
7 g
sušené droždie
1 ks
cibuľa
100 g
prerastená slanina
1 PL
olej
1 KL
soľ

postup

1.
Slaninu nakrájame na kocky alebo pásiky a spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou ju speníme na rozpálenom oleji v panvici. Zmes odstavíme a necháme vychladnúť.
 
2.
Medzitým si v mise zmiešame múku so sušeným droždím, soľ a pridáme vychladnutú slaninovo-cibuľovú zmes. Pomaly prilievame do cesta vodu a miesime ho dovtedy, kým sa všetky suroviny nespoja a vymiesime vláčne cesto.
3.
Vytvarujeme z neho bochník alebo obdĺžnik, prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
4.
Vykysnuté cesto vložíme do formy vystlanej papierom na pečenie, necháme ho približne pol hodinu ešte kysnúť a potom ho vložíme piecť do vyhriatej rúry. Chlebík pečieme pri teplote 200°C približne 50 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...