Slaninový chlebík
6
porcií
150
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
650
g
hladká chlebová pšeničná múka
360
ml
voda
7
g
sušené droždie
1
ks
cibuľa
100
g
prerastená slanina
1
PL
olej
1
KL
soľ
postup
1.
Slaninu nakrájame na kocky alebo pásiky a spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou ju speníme na rozpálenom oleji v panvici. Zmes odstavíme a necháme vychladnúť.
2.
Medzitým si v mise zmiešame múku so sušeným droždím, soľ a pridáme vychladnutú slaninovo-cibuľovú zmes. Pomaly prilievame do cesta vodu a miesime ho dovtedy, kým sa všetky suroviny nespoja a vymiesime vláčne cesto.
3.
Vytvarujeme z neho bochník alebo obdĺžnik, prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
4.
Vykysnuté cesto vložíme do formy vystlanej papierom na pečenie, necháme ho približne pol hodinu ešte kysnúť a potom ho vložíme piecť do vyhriatej rúry. Chlebík pečieme pri teplote 200°C približne 50 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.