Pridať recept

Čokoládová roláda

ingrediencie

4 ks
vajce
80 g
práškový cukor
70 g
hrubá múka
30 g
orechy
30 g
čokoláda

Plnka

100 g
čokoláda
80 g
maslo
80 g
práškový cukor
1 PL
rum

postup

1.

Bielky ušľaháme s cukrom a primiešame žĺtky, múku, zomleté orechy a postrúhanú čokoládu. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Dáme na papier, zvinieme, necháme vychladnúť, rozvinieme, naplníme a opäť zvinieme. Vrch ozdobíme zvyškom plnky.

 
2.

Plnka: Čokoládu necháme zmäknúť v rúre, potom primiešame maslo, cukor, rum a vymiešame do spenenia.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Banánová roláda s maslovým krémom
Takto bude vždy krásne nadýchaná, netrhá sa a nikdy nepopraská! Tipy na dokonalú roládu priamo od pani cukrárky + recepty
Patríte medzi milovníkov sladkých rolád? Máme pre vás niekoľko overených trikov, ako ju pripraviť a kopec...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Ako pripraviť dokonalú roládu? S našimi radami to zvládnete vždy na jednotku
Pripraviť krásnu, vysokú a nadýchanú roládu bez prasklín je umenie. S týmito radami to zakaždým zvládnete na jednotku.
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...